Recension av Inte tänka, inte höra med Pestens Tid

Inte tänka, inte höra omslagPestens Tid utkom med en imponerande EP förra året och har nu följt upp med albumet Inte tänka, inte höra. Musiken kanske inte självklart inordnar sig inom punkgenren, men avigheten hos detta band ger tillkänna ett sound som hör till den tradition av svensk poppunk där band som Docent Död, Masshysteri och Vånna Inget kan räknas upp

En central ingrediens i Pestens tid är Malin Lindbergs sång som emellanåt för tankarna till Idde Schultz, vilken ackompanjeras av ett larmigt band och uttalar fullmogna låttexter.  

Pestens Tid består av Vera Andersson, Frank Bengtsson, Malin Lindberg, Ola Nilsson (även medlem i Bäddat för Trubbel), Martin Nilsson (även medlem i Nobelkommittén) och är precis som Vånna Inget Malmöbaserat, de delar dessutom skivbolag och producent. Man hoppas att de som redan upptäckt Vånna Inget kommer inse i storheten i pärlor som ”Brinna” och ”Azalea”.

Inte tänka, inte höra inkluderar några mindre angelägna låtar och kanske är deras EP, När du vaknar, inte överträffad. Men utan tvekan är detta ett band med potential.