Tysta Mari - Musiken (recension)

Tysta Mari är tillbaka med ett nytt fullängdsalbum. Stockholmsbandet fortsätter sjunga på svenska och sjunger än en gång om vardagen i mörka toner.

musikenMusiken som albumet heter är attacken bevarad och det desperata röstläget i sången känns igen från föregående album. Det är musik som vill slå sig ut från något. Adrenalinet som finns på många av låtarna kan säkert också passa bra att mottas live eller på någon fest när alkoholen börjat rinna till.

Som vanligt då man lyssnar på Tysta Mari gör sig flera andra artister och grupper påminda och den här gången kommer så långväga reminiscenser som Lars Winnerbäck och Håkan Hellström. Tysta Mari är inget band som någonsin blygts över att göra en del musikstölder. Men precis som Håkan Hellström klarar sig bandet då de har något eget.

Inte minst är det svårt att ta miste på en verklig passion hos detta band och förmodligen är varje ord sant i första låten, ”Musiken”, som är ett slags preludium:

Kom inte för att se flickor flacka med blicken
Inte för att jaga den där första kicken
Och även om jag gillar svetten och skriken
Så kom jag för musiken
Det är essensen som jagas. Bandets sångare Adam Nilsson: ”Vi gillar när musiken är melodisk och texten förmedlar en känsla, något tänkvärt och äkta. Det är den musiken vi vill spela”.

Musiken
släpps på CD och LP den 26 april och distribueras av Sound Pollution.