Honningbarna

Honningbarna skivomslagHonningbarna fick sitt genomslag då de i början 2011 blev utkorade till ”Årets Urørt” i NRK P3, vilket är en tävling för norska oetablerade band som lägger ut sin musik på Internet.

Året innan hade de debuterat med en självbetitlad EP: Honningbarna.  Våren 2011 var det dags för första albumet La alarmena gå som vann Spellemannprisen i kategorin rock.

Honningbarna sjunger på norska och stilen är punkrock. En udda ingrediens i musikbilden för ett punkband är en cello som ibland finns med i ljudbilden. När man lyssnar på deras musik eller ser dem uppträda live får man intryck av att tidiga punken finns som inspirationskälla och på videon nedan kan du se bandet framföra en egen version av “Police on My Back”.Nästa år inträffade en tragedi då bandets trummis Anders Eikås omkom i en bilolycka. Bandet har sedan dess inte fått en permanent ersättare på trummor, men de bestående medlemmarna sedan starten är sångaren Edvard Valberg, bassisten Lars Emmelthun samt Christoffer Trædal och Fredrik Justnes på gitarr.
I början av 2013 utkom andra albumet Verden är enkel där soundet bestod av mer hardcore än tidigare.

Den 25 mars 2013 medverkar Honningbarna i Jenny Strömstedt på TV4 och inspelningen sker i TV4-huset på Gärdet i Stockholm. Vid intresse för att vara med i publiken ska du skicka ett mejl till jennystromstedtpublik@tv4.se

Diskografi

La alarmena ga - 2011
Verden er enkel - 2003

Läs vidare - länkar

Honningbarna.no - Den officiella norska hemsidan om bandet.