Psykbryt

Psykbryt har gett ut två album: Och ingen brydde sig ett jota (2013, se recension nedan) och Ursäkta röran - vi river allt (2014).

AlbumomslagUnder hösten kom Psykbryt ut med sin andra fullängdare, Ursäkta röran - vi bygger om.

I Psykbryt ingår:
Trummor/sång: Nikko
Bas/sång: Zack
Sång/gitarr: Linus
Gitarr/sång: Tobbe

Skivan hittas på Spotify, iTunes och alla andra digital musiktjänster.

Psykbryt - ...och ingen brydde sig ett jota (recension)

Fyrmannabandet Psykbryt släppte ett album i början av augusti med namnet …och ingen brydde sig ett jota. Här finns influenser av band som Troublemakers och rötter kan anas tillbaka till Ebba Grön och KSMB. Det kan också höras att hederlig rock n roll tycks ha gjort intryck på medlemmarna i bandet.

...och ingen brydde sig ett jota omslagAlbumtiteln skvallrar om att det handlar om arg musik och man blir inte besviken. Fast trots att Psykbryt har titlar som ”Hatlåt” och ”Allt är skit” finns en ständig artikulerad sida såväl som ironisk där en kommentar till livet och omgivningen är viktigare än det rena raseriet. Särskilt är det den inhemska politiken som står i fokus. ”Vinnarna blir färre och förlorarna blir fler” sammanfattar läget i ett land där privatisering och avreglering blivit standard och staten säljer ut det ena efter det andra till underpris.

Och precis som under tiden då Ebba Grön och KSMB härjade blir en del politiker uthängda och det är svårt att säga mot att bland dagens politiker finns dem som förtjänar ett och annat. En randanmärkning är att bandet borde uppdaterat texten i låten ”Åk hem till Täby” då Mona Sahlin inte längre är partiledare och Reinfeldts rival numera heter Stefan Löfven.

Allra bäst gör sig ”Valsång” som har ett starkt driv och är medryckande med refrängen ”vi har fått nog” som är riktad mot överklassen och andra som kommer i vägen.

Albumet som består av låtar skrivna 2009-2012  är inspelad i Studio Underjord i Kallhäll och producerad av Joona – ett artistnamn får man anta ...

I Psykbryt ingår:
Trummor/sång: Nikko
Bas/sång: Zack
Sång/gitarr: Linus
Gitarr/sång: Tobbe

…och ingen brydde sig ett jota är utgiven av  Buzzbox Records.