RännstensOrkestern

RännstensOrkestern från Timrå är andra gruppen som presenteras i sektionen "osignade band" på Punkmusik.nu.

rännstensorkesternRännstensOrkestern är...
Tim Söderberg - sång
Petter Melander - gitarr
Fredrik Pettersson - gitarr
Sebastian Danielsson - bas
Sebastian Andersson - trummor

Rännstensorkestern - som tidigare hetat Hundrunk - spelar punk med svenska texter. De har hittills gett ut en en singel, en EP och ett album. År 2010 kom EPn III som innehöll fyra låtar. Här finns bland annat "Grodfågel" som effektivt beskriver en slags vardagstristess: "vad ska vi göra nu hörru du, vi gör samma sak som igår / vi gör ingenting".

Första fullängdaren kom under hösten 2013 och heter Finns det hopp?. Som med den övriga musiken går det bland annat att lyssna på Finns det hopp? på Spotify.

Om sina influenser säger bandets sångare Tim: "I våra unga Hundrunk dagar var influenserna uteslutande punkband. De lyckliga kompisarna, Charta 77, Asta kask men främst Räserbajs. Nu är influenserna väldigt spridda, egentligen alla stilar så länge det är bra, The killers, Broder Daniel, Raised Fist, Entombed, Iron Maiden och Seventh wonder. Efterssom punken är vår gemensamma nämnare försöker vi att infoga alla bra intryck oavsett vad det är för musikstil och sedan köra det med aggressiviteten, drivet och ärligheten från punken. Trots allt är vi alla barn som växt upp med definitivt 50 spänn skivor och just för att bra punk idag är svår att komma över försöker vi ta punken till nästa nivå!"

Här kan du lyssna singeln "Vila i frid" från 2011 som ger prov på ett intressant uttryck både sett till musik och text.För kontakt med bandet: prup0@hotmail.com