Arkiv: punknyheter 2012

Julskiva med punkmusik

skivomslag
Ny punkmusik med jultema kan avlyssnas på samlingsskivan Cashing in on Christmas Vol 4 från Black Hole Records. Blessed Muthas, The Dirty Shirleys och Explosive Head heter några av de totalt 16 grupperna som medverkar. Lyssna: http://blackholerecs.bandcamp.com/
15 december 2012

Datum för Refused-konserter

Svenska Refused har återförenats i år och de avslutar sin världsturné i Sverige. På vissa konserter finns biljetter kvar:
6 december i Malmö på KB (special guests Wildbirds & Peacedrums)
7 december i Göteborg på Pustervik (special guests: Paper)
8 december i Stockholm på Annexet (special guests: Kvelertak och Terrible Feelings)
15 december i Umeå på Exel Arena (special guests: Randy, Råd Kjetil Senza Testa och Two White Horses).
6 december 2012

Vinyl-box med Rancid släpps den 11 december

skivbox
Rancid firar 20 år som band och ger ut en enorm box innehållandes 46 vinylskivor. Idén bakom boxen är att allt som Rancid spelat in ska finnas på vinyl. Boxen ges ut i begränsad upplaga och i tre olika versioner: 1 000 exemplar i röd vinyl, 500 i vit vinyl och 500 i vit vinyl med rött mönster. Boxen kan beställas via Piratespressrecords.com och priset är 275 dollar.
2 december 2012

Attentat spelar på hemmaplan igen

Det 9 mars är det dags för Attentat att stå på en Göteborgsscen igen. Konserten med ständigt aktuella Attentat äger rum på Pustervik. Inträdet kostar 200 kronor med insläpp klockan 19:00.
21 november 2012

Punkkonsert i Karlskoga

konsertaffisch
Den 26 januari nästa år samlas Barbaras Grannar, En svensk tiger, Johan Johansson och Skumdum i Karlskoga. Evenemanget som heter Kupan Punk äger rum på Nya Kupolen. Insläpp från 19:00 med inträde på 110 kronor.
12 november 2012

Iggy & The Stooges kommer till Liseberg nästa sommar

the stooges gruppbild
Iggy & The Stooges kommer stå på Stora Scenen på Liseberg den 26 juni 2013. The Stooges som bildades 1967 gjorde comeback för ett par år sedan och har sedan dess släppt två nya album.
31 oktober 2012

Ny video med Vånna Inget

Vånna Inget har släppt ny video till låten Våra Drömmars Död. Producerat den har Youth Pictures. Läs mer och se musikvideon: Våra drömmars död.
29 oktober 2012

Barbaras Grannar har dragit igång igen

Ett svensk punkband med anor: Barbaras Grannar har gjort comeback i år. I okbtober utkom nyinspelat material och i januari nästa år står dem på scen.
24 oktober 2012

Gatans Musik - punkgala i Stockholm för hemlösa

affisch
Den 1 december anordas en konsert för Stockholms hemlösa, evenemanget kallas "Gatans musik", och medverkar gör punkbanden Attentat, Troublemakers, Bitch Boys, Alonzo & Fas 3 och The Bristels. Galan anordnas av Gatans Musik och Fryshuset, överskott går till tidningen Situation Stockholm.
14 oktober 2012

Goodbye Larry släpper album

Punkmusik.nu har tidigare skrivit om det unga bandet Goodbye Larry, nu är det dags för debutalbumet som heter Self Titled. Läs mer och se musikvideon: Catherine
4 oktober 2012

Punkkonsert i Linköping den 6 oktober

Gaphals anordnar en konsert med Stry och Stripparna, Svensk Punk och Utbrott som äger rum i Linköping den 6 oktober. Inträdet är 100 kr och första band ska enligt tidsschemat vara på scen 21:00.
23 september 2012

Det svenska bandet Damage släpper sin debutskiva

skivomslag Den 1 november släpper det svenska bandet Damage sitt debutalbum som heter Weapons of Mass destruction. Tre låtar kan redan avlyssnas på skivbolagets hemsida Gaphals.se.
12 september 2012

Psykbryt - …och ingen brydde sig ett jota (recension)

skivomslag
Punkmusik.nu recenserar ett nytt album från svenska gruppen Psykbryt.
Läs recension
27 augusti 2012

Problem med mejl på Punkmusik.nu

I samband med byte av webbhotell inträffade ett fel som gjorde att mejl till info@punkmusik.nu inte kunde mottas. Detta var inte webbhotellets fel utan denna sidas ansvarige. En ursäkt till alla som skickat mejl under denna period och inte fått svar.
31 juli 2012

CBGB blir objekt för ny spelfilm

Den legendariska New York-klubben CBGB blir centrum i en kommande film av Randall Miller. Flera av filmens karaktärer bygger på artister som var med när det begav sig och Debbie "Blondie" Harry kommer spelas av svenska Malin åkerman.
15 juni 2012

John Lydon spelar sig själv i bioaktuella Revolt

I den norska filmen Sønner av Norge som nu heter Revolt när den visas på bio i Sverige medverkar bland annat John Lydon (för många mer känd som Johnny Rotten) i en roll där han spelar sig själv. Filmen har premiär 13 april och utspelar sig i Norge under brytningen mellan 70- och 80-tal.
12 april 2012

Rancid och Against Me! spelar på West Coast Riot

Det blev nyss klart att de amerikanska punkbanden Rancid och Against Me! kommer spela på West Coast Riot som äger rum på Röda Sten i Göteborg den 26 juli.
22 februari 2012

Punklegenden Stig Vig är död

Stig Vig eller Per Odeltorp som hans riktiga namn var har avlidit. Stig Vig var sångare och bassist i bandet Dag Vag som bland annat turnerade med Ebba Grön 1980. Stig Vig blev 63 år.
26 januari 2012

Äldre nyheter