Arkiv: punknyheter 2013

Film om Johnny Thunders ska spelas in nästa år

Punkikonen Johnny Thunders liv ska filmatiseras och inspelningarna är tänkta att ske under nästa år. Alexander Soskin kommer stå för regin och filmmanuset bygger på Nina Antonias biografi Johnny Thunders: In Cold Blood. Filmens titel eller vem som kommer porträttera Johnny Thunders har inte meddelats.
1 december 2013

Attentat + julsånger = sant

Göteborgsbandet Attentat har släppt två nya singlar med jultema. "Skyltsöndag i GBG" och "Jag vill jul" heter låtarna och de finns tillgängliga för lyssning på en rad streamingtjänster inklusive Spotify.
29 november 2013

The Lawrence Arms ger ut nytt album i januari

Chicago-bandet The Lawrence Arms kommer släppa ett nytt album den 28 januari. Albumet heter Metropole och är bandets första på åtta år. En låt från kommande albumet går redan nu att lyssna på via Spotify.
21 november 2013

Lou Reed död, 71 år gammal

Lou Reed dog igår efter en längre tids leversjukdom och i sviterna efter en leveroperation. Lou Reed var med och bildade The Velvet Underground som skulle bli ett av de mest stilbildande banden inom rockmusiken och har räknats som en av föregångarna till de tidigaste punkbanden.
28 oktober 2013

RännstensOrkestern albumdebuterar

Svenska gruppen RännstensOrkestern har gett ut sin första fullängdare, Finns det hopp?. Läs mer om bandet...
Lyssna på Spotify...
16 oktober 2013

Nytt album där andra artister tolkar Ebba Grön

Tyst för Fan – Ekon från Ebba Grön släpps den 20 november och består av 13 Ebba Grön-låtar tolkade av lika många artister. Några av artisterna som medverkar är Honningbarna, Noonie Bao, Julia Vero, Looptroop Rockers och Beatrice Eli.
10 oktober 2013

Sham 69 till Stockholm

poster
Sham 69 med originaluppsättningen från 1977 spelar på enArena Globen i Stockholm den 23 november. Förband är Stilett med medlemmar från Bombshell Rocks, Twopointeight och The (International) Noise Conspiracy.
7 oktober 2013

Recension: singel med Djävulen möblerar om

Universum i en kub omslag
Svenska bandet Djävulen möblerar om släppte nyligen en singel, "Universum i en kub", innehållandes två låtar. Läs en kort recension här.
12 september 2013

Ny vinylsingel från Fabriken

Det svenska punkbandet Fabriken släpper en 7" Vinylsingel den 5 september. "Alla felen e nån annans" heter den och består av två låtar. Fabriken gör även sin premiärspelning samma dag på Debaser.
9 september 2013

Kathleen Hanna skivaktuell med bandet The Julie Ruin

The Julie Ruin är ett feministiskt punkband där bland annat Kathleen Hanna, som på 1990-talet var sångare i Bikini Kill, ingår. Albumet släpptes den 3 september och heter Run Fast.
4 september 2013

Gabba Gabba Hey! – serietidningsbok om Ramones

boksidor
Gabba Gabba Hey!: The Graphic Story of the Ramones av Jim McCarthy och Brian Williamson är gjord i serietidningsstuk och berättar bland annat om när Ramones spelade in sitt femte album med Phil Spector som producent. Jim McCarthy var också inblandad när Sex Pistols: The Graphic Story gavs ut förra året. Ingen av dessa böcker kommer troligtvis översättas till svenska, men kan bland annat beställas från Amazon.
12 augusti 2013

Rock At Sea: kryssning med hårdrock och punk

rock at sea logotyp
Rock At Sea är en kryssning Stockholm - Åland tur och retur med fyra scener och tolv barer igång under resan. Bland flera hårdrocksband är punkbanden Sham 69, Attentat och BadiTUDES på plats. Det hela äger rum på M/S Viking Cinderella och avgång sker från Stockholm den 15 november. Du kan läsa mer om Rock At Sea och boka biljetter.
2 augusti 2013

Gruvpunk - punkfestival i Kärrgruvan i augusti

Gruvpunk är en festival som anordnas i Kärrgruvan nära Norberg i Västmanlands län. På grund av många band utökas festivalen till två dagar. Andra årgången av Gruvpunk har en stark line-up med Stiff Little Fingers som det stora namnet.
12 juni 2013

City Saints presenteras

Ett nytt punk/oi! band från Göteborg med medlemmar med förflutet ibland annat från Chillihounds och Perkele presenteras på Punkmusik.nu. Bandet har sex inbokade spelningar i Sverige och norra Europa de närmaste månaderna.
11 juni 2013

DOKA släpper ny EP

albumomslag
District Zero Two Seven Eight heter den nya Ep:n från svenska punkrock-bandet DOKA, vilken bjuder på melodisk punk i stil med band som Rancid.
5 juni 2013

Peace & Love 2013 ställs in

Festivalen Peace & Love som skulle äga rum i Borlänge 25-29 juni ställs in meddelade igår grundaren Jesper Heed: ”med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt ifrån målet”. Om de som köpt biljetter får pengarna tillbaka är ännu osäkert. Punkband som Charta 77 och Pertti Kurikna Nimipäivät skulle bland andra ha spelat ihop med större namn som Pet Shop Boys och The Sounds.
28 maj 2013

Spotify lista med punktema

screenshot spotify lista
Spotify-listan består av 24 låtar med utländsk och svensk musik. Lyssna...
24 maj 2013

Rockaway Beach i Bollnäs

Rockaway Beach affisch
Punk möter strandhäng och beachvolley den 15 juni i Långnäsparken i Bollnäs. Band som spelar är Asta Kask, Doka och Planet Trash featuring Fred Ljungzig.
18 maj 2013

Svensk samlingsskiva mot speciesism

Artister mot speciesism heter skivan (speciesism = diskriminering mot annan art) och medverkar gör bland annat svenska punk- och hardcoreband som The Cat Killers, Gamla Pengar, No Omega och Out Of Hope. Bland övriga medverkande finns The Soundtrack Of Our Lives och Meja. Intäkterna från skivförsäljningen kommer gå till kampen mot djurförtryck.
17 maj 2013

Gutterfest: Ny punkfestival i Stockholm 15 juni

Gutterfest affisch
Tre svenska och tre brittiska punkband kommer inta scenen på En Arena som ligger i Johanneshov vid Globen. De sex banden är The Filaments, Hooligan, Epic Problem, Smalltown, The Civillains och Zero Zero. Biljetter till festivalen kostar 295 kronor. Läs mer på Gutterfest.se…
15 maj 2013

Punk Cooperative Festival - hopgyttring av punk i Bromölla

Den 12-13 juli blir det punkmusik i Folkets Park i Bromölla. Punk Cooperative Festival arrangerades för första gången förra året och nu kommer alltså en uppföljare som varar i två dagar. För den som inte har koll på Bromöllas geografiska position i det avlånga landet ligger det i östra Skåne. Några av banden som står på scen är Attentat, Fredag den 13:e, Mögel, The Bristles och Headons. Biljettpris är 400 kronor.
30 april 2013

Michael Alonzo aktuell med nytt album

Michael Alonzo
Michael Alonzo känd från KSMB och Stockholms Negrer släpper första albumet med nya bandet Alonzo & Fas 3. Albumet som heter Alonzo Fas 3 har spelats in i Studio Årstaberg och har producerats i samarbete med Håkan Sörle. Releasedatum är den 15 maj.
25 april 2013

Fabriken ger ut limiterad CD-singel i 100 ex

Fabriken Till er alla album front
Fabriken är en konstellation av kända punkare som ingått i band som Coca Carola, Krympling, Fast Kids, Rolands Gosskör med flera. Nu ger dem ut en singeln Till er alla bestående av fyra spår. Singeln släpps den 26 april och ges ut i hundra numrerade exemplar.
24 april 2013

Headons släpper ny vinyl

Headons är ett Halmstad-baserat punkband som släpper en ny vinyl, Headons på svenska den 27 april och har release-spelning samma dag i Halmstad på James Rockbar. Läs mer...
22 april 2013

Tysta Mari - Musiken (recension)

musiken omslag
Det tredje albumet från svenska gruppen Tysta Mari släpps den 26 april. Du kan läsa recensionen av albumet här.
18 april 2013

Nytt band på sektionen "Osignade band"

Punkmusik.nu presenterar stolt ännu ett lite mindre känt band, denna gång heter bandet Rabbitfarm.
13 april 2013

Thåström och Green Day till Bråvalla Festival

Enligt den officiella sidan Thastrom.se kommer Joakim Thåström att göra en enda spelning under 2013, vilket blir på Bråvalla Festival i Norrköping. Ett annat band som kommer spela på festivalen som pågår 27-29 juni är Green Day.
3 april 2013

Hyllningsskiva till Köttgrottorna

Punkmusik.nu skrev nyligen om Köttgrottornas nya album Totalgalet och nu har skivan En musikalisk hyllning till Köttgrottorna 30 år utgivits. Medverkar gör bland annat 23 Till, Greta Kassler, Rolands Gosskör och Brandgul vilka alla gör nytolkningar av Köttgrottorna-låtar.
29 mars 2013

Tysta Mari släpper tredje fullängdsalbumet i april

musiken omslag
Senaste utgivningen var EPn Blå nätter / Svarta dagar från 2011. Nu är det dags för Tysta Maris tredje fullängdsalbum som kommer släppas någon gång i april och heter Musiken.
25 mars 2013

Besökare på Punkmusik.nu bjuds in till TV-programmet Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt analyserar tillsammans med gäster veckans stora samtalsämnen. Ofta med vitt skilda infallsvinklar och deltagare med olika perspektiv. Ämnen spänner över politik, nyheter, sport och underhållning. I måndagens program kommer den norska punkgruppen Honningbarna att spela i programmet och du är inbjuden att vara med!

Vill du vara med som publik gäller detta mellan 19:30-21:00 på måndag 25 mars och inspelningen sker i TV4-huset på Gärdet i Stockholm.

Vid intresse ska du skicka ett mejl till jennystromstedtpublik@tv4.se
21 mars 2013

Vinylbox med Ebba Grön släpps 20 april

En vinylbox innehållandes alla Ebba Gröns singlar kommer finnas tillgänglig från och med 20 april. Förutom singlarna medfinns en livesingel med två outgivna låtar från den allra första spelningen 1978.
15 mars 2013

Köttgrottorna fyller 30 år - släpper nytt album

köttgrottorna pressbild
Svenska Köttgrottorna släpper ett nytt album med titeln Totalgalet den 11 mars som kommer innehålla 15 nyskrivna låtar. Köttgrottorna består efter alla år ännu av samma bandmedlemmar och vill man se dem live spelar dem på Debaser den 6 mars tillsammans med bland andra Charta 77, Derby STHLM och Roger Karlsson.
26 februari 2013

Glöden Slocknar Aldrig - en film om Attentat

Filmen om svenska punkbandet Attentat har premiär i Göteborg på Pustervik söndag 10 mars klockan 13.00.
21 februari 2013

Svenska hardcore-bandet Revenge släpper nytt i mars

revenge gruppbild
Revenge från Malmö släpper ett nytt självbetitlat album den 27 mars. Albumet kommer finnas som CD, vinyl och även i en digital version. På skivbolagets hemsida kan du provlyssna några låtar och även förbeställa albumet.
7 februari 2013

Bad Religion ute med nytt album

I dagarna släpptes Bad Religions nya album, True North. Detta som är deras sextonde studialbum har fått bra kritik och bandet kommer turnera i USA de närmaste månaderna.
24 januari 2013

Tyred Eyes ger ut EP i mars

Svenska gruppen Tyred Eyes utkommer med en EP den 6 mars. Titeln är Ghost och den är producerad av Olle Björk och Per Ståhlberg. För er som inte känner till musiken blandar Tyred Eyes pop med garagerock där en hel del punkattityd gör sig gällande.
15 januari 2013

Attentats nya album släpps den 6 februari

albumomslag
Efter att de senaste månaderna gett ut en rad singlar är det nu dags för ännu ett album från göteborgsbandet Attentat. Det nya albumet med titeln Fy fan! har release den 6 februari och kommer ges ut på både CD och vinyl
13 januari 2013

Ny svensk streamad punkradio

En ny streamad punkradio har lanserats där man skall kunna lyssna på grym punk på mobilen (Android) eller datorn. "Allt är baserat på mitt intresse för punk och programmering", säger Micke som står bakom. Om du har ett eget band är nya bidrag välkomna.
Här är länkar: sthlm8bit.com (webbläsarversion) och Facebook appen (den som är bäst utvecklad)
4 januari 2013

Äldre nyheter